Pontus Andersson, Mathias Herrström, Anders Mårtensson, Andreas Sonesson och Viktor Jörgensen.

Victor Larsson ut - Anders Mårtensson in 84 min
Philip Marklund ut - Andreas Sonesson in 85 min
Christian Ahlström ut - Viktor Jörgensen in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Fjärde raka segern och fortsatt serieledning om än bara på målkvot. Efter att ha haft svårt att få igång spelet under inledningarna av de andra matcherna så var vi inställda på att göra livet surt för Nydala redan från början. I den 2:a minuten slår Nicklas Mattsson en fantastisk genomskärare till Oliver Oliveros som kommer i bra läge och avlossar kanonen från 16 meters men målvakten lyckas parera. I den 7:e minuten får ÖT Smygehuk frispark 10 meter in på Nydalas planhalva. Gustav Lindquist slår en utmärkt frispark mot bortre delen av Nydalas straffområde mellan backlinje och målvakt och målvakten missbedömmer situationen lite och Christian Ahlström kan från nära håll bredsida in ledningsmålet till 1-0. Detta var Christians 4:e seriemål i år. Lägg därtill att det var Gustavs 6:e assist i år! I den 10:e minuten släpper Johan Hellström bollen perfekt till Oliver Oliveros i djupet och Oliver tar sig förbi den utrusande målvakten men får bollen för långt ifrån sig och chansen rann ut i sanden. I den 19:e minuten slår Christian Ahlström en underbar crossboll till Oliver Oliveros som skjuter från straffområdesgränsen men målvakten lyckas precis rädda med fingertopparna ut till hörna. Sen blir det lite ställningskrig efter ÖT Smygehuks inledande forcering. I den 39:e minuten kommer dock nästa mål. Philip Marklund får fram bollen till Johan Hellström i straffområdet och Johan vänder upp och skjuter ett skott som via stolpen hittar in i nätmaskorna till 2-0. Detta var Johans 2:a seriemål i år. ÖT Smygehuk går till pausvila med en 2-0 ledning där vi känner att vi har mer att ge. Andra halvlek hinner knappt börja innan ett riktigt drömmål bevittnas. I den 47:e minuten växelspelar Philip Marklund och Oliver Oliveros med varandra där Philip först klackar bollen till Oliver som i sin tur klackar den vidare till Philip igen. Philip driver fram med bollen och lobbskjuter från 25 meter elegant över en maktlös målvakt fram till 3-0. Detta var Philips 1:a seriemål i år. Årets mål på Smygehamns IP redan utsett? I den 62:a minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge mycket bra. I den 63:e minuten kontrar ÖT Smygehuk blixtsnabbt där Oliver Oliveros tar sig ner mot kortlinjen och spelar snett bakåt till Johan Hellström som skjuter men målvakten räddar. I den 70:e minuten skjuter Johan Hellström ett nästintill perfekt skott som går rakt upp mot krysset men målvakten räddar med bravur till hörna. I den 80:e minuten slår Patrik Lippe en perfekt långboll mot Pontus Andersson som tar sig ner mot kortlinjen och spelar snett bak till Oliver Oliveros som sätter dit 4-0. Detta var Olivers 6:e seriemål i år. I den 88:e minuten slår Nydala en långboll mot en ensam forward som jagar mot försvararna. En av våra försvarare halkar till och Nydalaforwarden får ett halvt friläge och lobbskjuter bollen över Izzettin Adiguzel till 4-1. I den 90:e minuten dribblar inbytte Andreas Sonesson sig fram i Nydalas straffområde och precis när han ska skjuta hakas han upp och domaren dömmer straff. Mittbacken Adam Norén stegar fram och sätter säkert 5-1 bakom målvakten. Detta var Adams 1:a seriemål i år och även hans första tävlingsmål någonsin för ÖT Smygehuk FF. Matchen slutar med en komfortabel 5-1 seger. I nästa match väntar MF Pelister på bortaplan på lördagen den 12:e maj med matchstart 15:00 på Ymorvallen.